Probiotické kultury jsou velmi přínosné pro lidský mikrobiom a tak bychom neměli zapomínat denně konzumovat fermentované potraviny. Jak to ale řešit v případě, že jste vegan či máte intoleranci na kasein či laktózu z mléčných produktů? Zde sdílím raw veganský jogurt, který si připravíte během 24 hodin. Tento recept je z knihy Hravě o živé stravě

Co budeme potřebovat na raw vganský jogurt?

Ingredience:

1 hrnek namočených kešu oříšků
¾ hrnku vody
2 lžíce kokosového nektaru
½ lžičky bezmléčného probiotického prášku či vysypat prášek z tablety
1 lžička vanilkové esence
Šťáva z půlky citrónu či limetky
1 hrnek oblíbeného ovoce
Postup:

Veškeré ingredience rozmixujete v mixéru do hladka. Nechejte jogurt zrát při pokojové teplotě cca 24 hodin a poté uskladněte v lednici. Ozdobte ovocem, případně doslaďte, dle chuti.

TIP: jogurty se dají dělat i z makadamových ořechů či vlašských ořechů, vždy doporučuji smíchat s kešu, pro krémovější konzistenci. V případě alergií na kešu můžete použít mandle.

By Comments off , 18. 9. 2017