Pokud tvoříte doma mandlové mléko tak často jako v naší rodině, určitě si také kladete otázku, jak dále zpracovat mandlovou drť, která zbyde.

Zde je jeden z receptů s mandlovou drtí, který vám může pomoci se zpracováním a zároveň potěšit vaše hosty, děti, známé. (Pro 10-12 osob)

Vybavení
22 cm kulatá forma na dort Kuchyňský robot

Co budete potřebovat na první a třetí vrstvu dortu:
4 velké hrnky mandlové dřeně 1/2 hrnku rozpuštěného kakaového másla 8-10 čerstvých datlí 4 lžíce kokosového nektaru anebo sladidla vašeho výběru (tekuté) 3 lžíce nepraženého kakaového prášku 1 lžička vanilkového extraktu (bez alkoholu) anebo 1 vanilka

Druhá vrstva: 3 banány a 1/4 ananasu (můžete použít kyselejší jablka)

Čokoláda
1/4 hrnku rozpuštěného kakaového másla 1/4 hrnku nepraženého kakaa 3-4 lžic kokosového nektaru/javorového sirupu či jiného tekutého, vámi preferovaného sirupu.

Postup:
Rozmixujte mandlovou dřeň s dalšími ingrediencemi pro 1 a 2 vrstvu dezertu. Ochutnejte a případně doslaďte dle chuti anebo přidejte více tuku. Těsto by mělo být vláčné, ne suché. Můžete případně přidat trochu vody. Poločte první vrstvu do formy, nakrájejte banány a ananas na tenké plátky a překryjte třetí vrstvou těsta. Polijte čokoládou. Vrstva čokolády by neměla být hrubá kvůli krájení. Zbytek čokolády dejte do silikonových tvořítek na led.

Dort dejte zatuhnout do lednice případně do mrazáku.

By Comments off , 18. 9. 2017